Erik Leonard

Improver, Consultant & Project Manager

Oosterhout

Out of the box | Formule1 addict | Improver | Optimist | Creator of Rick,Luca,Mika,Senna,Storm✝ and Jenna

Social Media Profielen
Tips, trucs en andere handigheden

Tips, trucs en handigheden

Soms zijn er van die dingen die zo handig zijn en simpel uit te voeren, maar….onbekend!
Ik verzamel ze hier, leuk voor de lezer, leuk voor Google, etc.
Doe er je voordeel mee, en heb je zelf tips of vragen? Zet ze dan in de comments onderaan deze pagina.

1. Gmail adres uitbreiden met auto filtering

2. Gmail verzenden ongedaan maken

Gmail adres uitbreiden met auto filtering

Gmail heeft standaard geen optie om extra aliassen aan te maken bij je mailadres, maar er is wel een hele mooie optie om je mailadres aan te passen, zodat je er eenvoudig op kunt filteren. Dit doe je door “+eenwillekeurigetekst” aan je mailadres toe te voegen.

Het werkt als volgt: berichten die bijvoorbeeld naar jouw.naam+bestellingen@gmail.com worden verzonden, worden gewoon bezorgd in je standaard Gmail mailbox. Ik gebruik het adres erik.leonard+bestellingen@gmail.com bijvoorbeeld bij online bestellingen.

Hoe stel je het in?
De eerste keer als je een mailbevestiging ontvangt na een bestelling komt deze gewoon binnen in Gmail.
Vervolgens open je het bericht en klik je op “Meer” en vervolgens op “Berichten zoals deze filteren”:
Berichtenfilteren

In het volgende scherm, vul je alleen bij “Aan” je nieuw gemaakte adres in met de tekst achter de +

Berichtenfilteren2

 

Klik op “Filter maken met deze zoekopdracht”

Nu kun je enkele opties naar wens instellen. Bijvoorbeeld altijd voorzien van ster voor belangrijke berichten, een Label toepassen (je kunt hier ook direct een nieuwe maken). Een label is zeg maar een soort “map” waar berichten in verzameld worden die voorzien zijn van dit label. Ik heb bijvoorbeeld een Label voor de Bestellingen, zodat de mails verzonden aan erik.leonard+bestellingen@gmail.com daar altijd in terecht komen.

Berichtenfilteren3

 

Let op met de optie “Inbox overslaan”. Als je deze optie kiest, dan wordt het bericht ongelezen in de filtermap geplaatst, maar is niet standaard zichtbaar in je Inbox. Deze zijn in Gmail wel goed zichtbaar, maar op je iPhone, iPad etc. zijn deze berichten vaak niet te zien tenzij je apart naar de submappen gaat, maar dat werkt erg omslachtig).

Succes!

 

Gmail verzenden ongedaan maken

Gmail verzenden ongedaan maken

Gmail heeft een optie om verzonden mails alsnog te annuleren.

Handig? Soms wel! Bijvoorbeeld als je een onvoltooide mail te snel hebt weggedaan, of als je een of meerdere verkeerde geadresseerden in je aanhef hebt staan.

Wil je weten hoe je dit instelt? Lees dan verder.

‘Gmail Verzenden ongedaan maken’ inschakelen:

1. Klik in de rechterbovenhoek in Gmail (desktop pc of mac) op het tandwielpictogram Gmail Instellingen en selecteer Instellingen.
2. Scrol omlaag naar ‘Verzenden ongedaan maken’ en klik op Inschakelen.
3. Stel de annuleringsperiode in (de hoeveelheid tijd die je hebt om te besluiten of je het verzenden van een e-mail ongedaan wilt maken).
4. Klik op Wijzigingen opslaan onder aan de pagina.

Opmerking: Gmail wacht een paar seconden met het verzenden van het bericht om je de tijd te geven dit eventueel ongedaan te maken. Als je de optie ‘Ongedaan maken’ niet binnen deze tijdslimiet selecteert, wordt je bericht verzonden. ‘Verzenden ongedaan maken’ werkt mogelijk niet als je verbindingsproblemen hebt.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_55a3b60f5922b_search-form” cat_id=”3134″ cat_select=”0″ default_search=”goedkope laptop” name=”erikleonard.nl” sub_id=”Gmail tip” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Categorie : Tips en Trucs